Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali s klikom na gumb "Se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Se strinjam Več o tem ...
Kako izbrati glasbenike za poroko?

Izbira in rezervacija glasbenikov za poroko je ena izmed prvih stvari na seznamu.

Kdo vama bo igral na poroki je zelo pomembno. Zato si vzemita čas in natačno preglejta ponudbo glasbenega tržišča. Še pred tem, se morata pogovoriti med seboj kakšno glasbo si želita na poroki in kaj pričakujeta od ansamla.

Nekaj napotkov, da bosta lažje izbrala:

- Katera zvrst glasbe vama je všeč?

- Kakšne glasbe si na poroki ne želita?

- Ali igrajo v živo ali na ne?

- Kakšno animacijo izvaja ansambel?

- Do kdaj je ansambel na poroki?

- Kakšna je cena za celoten večer?

 

Ponavadi gredo pari poslušat ansambel na kakšno drugo poroko. Sama sem o tem skeptična. Na neki poroki so lahko svatje zelo plesno razpoloženi in za hec. Tam bo seveda žur in dogajanje na višku. Vajini svatje pa morda niso taki. Največja mora je, da za to razpoloženje kasneje obsodita ansambel, kljub temu, da sta jih že pred poroko opozorila da vajini svatje niso preveliki plesalci. To se na žalost dogaja.

Moje mnenje je, da ko se dobita z ansamblom, se morate razumeti. Med vami se mora roditi zaupanje. Če tega ni, izberita drugi ansambel.

Prav tako izbiro anasambla NE zaupajta svojim staršem. To je vajin poročni dan, ki mora biti popoln. Z ansamblom se lahko dogovorite, da do polnoči zaigrajo kakšen komad več, ki bo pisan na ritme starejših povabljenih. Vendar roko na srce, tudi mladi vedno zaplešemo na narodnozabavno glasbo.

Zelo natančno se dogovorita tudi o animaciji, ki jo bo vodil en član ansambla.

Zavedajta se in tudi ansamblu povejta: zvezdi vajinega poročnega dne sta vidva, ne oni. Velikokrat se zgodi, da ansambel zasenči mladoporočenca s svojim vzvišanim obnašanjem.

Dobro je, da z ansamblom podišeta pogodbo. Še pred tem se dogovorite o ceni. Ali je cena, ki vam jo postavijo za celo noč ali le za dolčeno število ur. Koliko je potem vsaka nadaljna ura?

Če si bosta na poroki zaželela znano glasbeno skupino, dobro premislita. Take skupine so ponavadi navajene na množico ljudi-veselice in zelo so glasni. Nimajo občutka, da je potrebno jakost glasbe prilagoditi večerji, pogovoru,... Morda jih izberita kot točko za popestritev večera.

In še zadnji namig: ko delata sedežni red, nikakor ne pozabita na člane ansambla. Prav tako morajo z vami jesti večerjo. Če je možno v istem prostoru, kot so ostali svatje. Glede pijače pa bosta sama precenila, koliko in kaj lahko spijejo.

 

Če vama ni všeč izbira ansabla, lahko na vajini poroki glasbo vrti DJ.

 

Tekst: Urška Slapar - organizatorka porok, ŽELIMO.SI

Foto: pinterest

 

 

Največkrat iskane besede na portalu najina-poroka.com:
Poročne obleke, poroka, poroka v naravi, organizacija poroke, načrtovanje poroke, poročne torte, zaroka, zaročni prstani, poročni prstani, poročna vabila, poročni šopek, poročno cvetje, poročne pričeske, poročne frizure, poročne pesmi, poročna dekoracija, poročni šopki, želimo.si, glasba na poroki, poročni program, poročno darilo, poročni nakit, poročne ideje, poročne barve, poročne strani, slike porok, obleke za poročne priče, poročni proračun, dj, animator, poročni bend, poročna fotografija, poročne slike, nevesta, ženin, civilni obred, cerkvena poroka, civilna poroka, prevoz na poroki, fantovščina, dekliščina, poroka v šotoru, najem šotora, poročno potovanje, poročna priča, poročni saloni, poročni makeup, poročno ličenje